Sök
Stäng denna sökruta.

Länkar

bris.se – På Bris webbplats kan du under 18 ringa, maila eller chatta om du behöver prata med någon. Du behöver inte berätta vem du är när du kontaktar Bris och samtal till Bris syns inte på telefonräkningen.

dittecpat.se – Här kan du få hjälp, stöd och kunskap om bilder, sexuella kränkningar, hot och övergrepp på nätet eller IRL. Ditt ECPAT kan också hjälpa dig ta ner nakenbilder som har spridits

bup.se – Till Bup kan man vända sig om man mår dåligt. Där finns frågor och svar som andra barn har skickat in och du kan också skicka in dina frågor.

hedersförtryck.se – Det här är en informationssida för alla som på ett eller annat sätt kommer i kontakt med olika former av hedersrelaterat våld och förtryck.

intetillsalu.se – Inte till salu är en webbplats om unga som gör sig själva illa med sex.

Jagvillveta.se   – På den här sidan finns information för dig under 18 år om vad som är brottsligt, hur man kan känna om man varit med om brott och var man kan få hjälp. Här får man också veta vad som händer om man anmäler ett brott.

killfragor.se – på killfragor kan du chatta på måndagar, tisdagar, onsdagar, torsdagar och söndagar mellan klockan 19 och 21.

kollpasoc.se – På kollpasoc finns information om vad du kan få hjälp med hos socialtjänsten. Där finns information om att bli placerad och om barn och unga som skadar sig själva.

maskrosbarn.org – Maskrosbarn finns till för dig mellan 13 och 19 som har en förälder som dricker för mycket, tar droger, mår psykisk dåligt eller utsätter dig för psykiskt eller fysiskt våld.

rfslungdom.se – RFSL Ungdom är ett ungdomsförbund som jobbar för homosexuellas, bisexuellas, transpersoners, queeras och intersexpersoners rättigheter.

safeselfie.se – Safeselfie.se är en sajt som handlar om sexuella bilder och filmer på internet. Vad händer när något sprids utom kontroll? När något inte känns bra?

unizons jour för ungaHär kan du chatta, hitta din närmaste tjejjour och information om sex, relationer och hälsa.  

roks tjejjour  – Vänder sig främst till alla som identifierar sig som tjej, i åldrarna 818 

umo.se – UMO är en webbplats för alla som är mellan 13 och 25 år. På UMO.se kan du få kunskap om kroppen, sex, relationer, psykisk hälsa, alkohol och droger, självkänsla och mycket annat.

ungaboj.se – För dig som är mellan 12-25 år och har blivit utsatt för ett brott, blivit vittne till ett brott, är anhörig eller närstående till någon som utsatts för brott.

youmo.se – Youmo är en sajt för dig som är mellan 13 och 20 år. Här finns information om kroppen, sex och hälsa på olika språk.

Läs mer på nedan hemsidor

Bris – På Bris webbplats kan du under 18 ringa, maila eller chatta om du behöver prata med någon. Du behöver inte berätta vem du är när du kontaktar Bris och samtal till Bris syns inte på telefonräkningen.
Tjejjouren – Tjejjouren vänder sig främst till alla som identifierar sig som tjej, i åldrarna 12-20. Här får du hjälp att hitta din närmsta tjejjour och hittar information om sex, relationer och hälsa.
Killfrågor – på killfragor kan du chatta på måndagar, tisdagar, onsdagar, torsdagar och söndagar mellan klockan 19 och 21.
UMO – UMO är en webbplats för alla som är mellan 13 och 25 år. På UMO.se kan du få kunskap om kroppen, sex, relationer, psykisk hälsa, alkohol och droger, självkänsla och mycket annat.
RFSL ungdom – RFSL Ungdom är ett ungdomsförbund som jobbar för homosexuellas, bisexuellas, transpersoners, queeras och intersexpersoners rättigheter.

DittECPAT – Här kan du få hjälp, stöd och kunskap om bilder, sexuella kränkningar, hot och övergrepp på nätet eller IRL. Ditt ECPAT kan också hjälpa dig ta ner nakenbilder som har spridits

Få hjälp

Det behöver ta slut. När någon gör barn illa måste det ta slut. Vem kan hjälpa? Mamma pappa, syskon kompisar

Läs mer »

Vem gör vad?

Polisen Socialtjänsten Åklagaren Läkare Barn- och ungdomspsykiatrin Polisen Polisens uppgift är att utreda brottet. Det finns särskilt utbildade poliser som utreder

Läs mer »

Våga prata

Sexuella övergrepp mot barn är vanliga. I en vanlig gymnasieklass finns det antagligen både killar och tjejer som varit utsatta.

Läs mer »